INTER VISUAL STUDIO
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Ravage na plofkraak bij tabakszaak in Amsterdam

Een plofkraak heeft vannacht een ravage aangericht bij een tabakszaak in Amsterdam. Een pinautomaat in de gevel van het pand in de Kinkerstraat werd rond 03.30 uur met een explosief opgeblazen.

De pinautomaat waar de plofkraak op is gepleegd zat aan de buitenkant van het pand. Het was een particuliere pinautomaat die, in tegenstelling tot de Geldmaat, 's nachts wel beschikbaar is.

Een buurtbewoner werd wakker van een harde knal. "Kort daarna klonk er een tweede harde en toen keek ik naar buiten, ben ik gaan filmen en toen kwam er een derde", vertelt hij tegen regionale omroep NH. "Het is natuurlijk wel even schrikken. Je hoort het veel de laatste tijd. Om het dan live te zien gebeuren is wel een bijzondere ervaring."

Kijk hieronder naar het filmpje dat de buurbewoner heeft gemaakt:

Ravage na plofkraak bij tabakszaak in Amsterdamse Kinkerstraat

"We kregen meerdere telefoontjes van buurtbewoners die wakker waren geschrokken van meerdere knallen", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. Volgens de woordvoerder is het pand flink beschadigd, maar is de constructie van het gebouw nog intact. "De woningen zijn ook niet ontruimd geweest".

In de omgeving van de Kinkerstraat heeft de politie vannacht naar de verdachten gezocht, maar die zijn niet meer gevonden. "Het zijn vermoedelijk meerdere daders geweest. Ze vertrokken op een scooter of meerdere scooters, dat is nog onduidelijk."

De plofkraak is op een bijzondere plek, want de straat ligt helemaal open voor werkzaamheden. Ook een deel van de schutting voor de werkzaamheden ligt omver.

Advertentie via Ster.nl