De omgedraaide school blijkt na herbouw drie meter te dicht op de straat te staan
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Opnieuw problemen bij bouw nieuwe school in Oost-Souburg

In Oost-Souburg in Zeeland is opnieuw een probleem bij de bouw van een nieuwe school. In mei werd ontdekt dat basisschool de Tweemaster-Kameleon verkeerd om werd gebouwd. Het gebouw stond 180 graden gedraaid ten opzichte van de bouwtekening.

Toen werd besloten de school af te breken en goed neer te zetten. Nu blijkt dat de nieuwbouw drie meter te dicht op de straat komt te staan.

Wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen zegt tegen Omroep Zeeland dat de bouw vooralsnog doorgaat. "We zijn aan het uitzoeken hoe dit gebeurd is. En natuurlijk bekijken we ook: wat is het gevolg?"

De gemeente gaat onderzoeken of het probleem opgelost kan worden. "Er moet sowieso iets rondom de school aangepast worden. Maar of de school verplaatst moet worden, daar kunnen we nu nog niet op vooruitlopen."

'Horrorscenario'

Vandaag was er overleg met de aannemer en de andere betrokken partijen. "Het zou een horrorscenario zijn als de school opnieuw afgebroken moet worden", zei de wethouder.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de nieuwe school april volgend jaar opengaat. Door de nieuwe fout is het onduidelijk of die datum wordt gehaald.

Advertentie via Ster.nl