In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw Haagse ambtenaar verdacht van het uitgeven valse ID-bewijzen

In Den Haag heeft vermoedelijk opnieuw een ambtenaar kans gezien valse paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten te verstrekken. De baliemedewerker (32) is ontslagen en werd woensdag gearresteerd.

De man werkte sinds maart als uitzendkracht bij de gemeente, schrijft Omroep West. Hij wordt verdacht van het tegen betaling leveren van valse documenten. Het is nog niet duidelijk hoe vaak hij dat zou hebben gedaan.

De zaak kwam aan het rollen doordat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) begin deze maand ontdekte dat een pasfoto voor op een nieuw rijbewijs afweek van eerdere foto's. De RDW meldde dit bij de gemeente, die aangifte deed bij de Rijksrecherche.

Ridouan Taghi

De kwestie ligt gevoelig bij de gemeente, omdat twee jaar geleden een 50-jarige ambtenaar werd ontslagen die tientallen paspoorten zou hebben vervalst voor criminelen, onder wie Ridouan Taghi.

De gemeente zegt het te betreuren dat ze wederom slachtoffer is geworden van strafbare feiten. "Om herhaling te voorkomen zijn de werkprocessen aangescherpt", aldus Den Haag.

"Deze nieuwe casus vraagt om een nog steviger aanpak bij de verstrekking van identiteitsbewijzen. Extra maatregelen worden voorbereid, zoals de aanscherping van de werving en screening van nieuwe medewerkers."

Advertentie via Ster.nl