NOS Nieuws

Nederlander (27) in Oekraïne gesneuveld

Bij de oorlog in Oekraïne is deze week een Nederlander gesneuveld. Het gaat om een 27-jarige man, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving in De Telegraaf.

Over de locatie en de omstandigheden van zijn overlijden wil het ministerie om privacyredenen geen mededelingen doen. Een woordvoerder zegt wel dat er contact is met de familie van de man.

Volgens Buitenlandse Zaken is dit voor zover bekend de tweede dode onder Nederlanders die zich hebben aangesloten bij de strijd tegen de Russische invasie. In mei kwam een 55-jarige Nederlandse man om het leven.

Overzicht ontbreekt

Het ministerie zegt dat het moeilijk is om een compleet overzicht te krijgen van het aantal gewonden en doden, omdat Nederlanders vaak op eigen houtje vertrekken en de Nederlandse overheid niet informeren over hun reis.

Daardoor is ook niet duidelijk hoeveel Nederlanders nu actief zijn bij de Oekraïense strijd. In maart, vlak na de Russische invasie, meldde de Oekraïense ambassade in Nederland dat tientallen Nederlanders zich hadden gemeld om mee te vechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl