ANP
NOS Nieuws

KLM schrapt maandag 42 vluchten vanwege drukte Schiphol

KLM schrapt morgen opnieuw vluchten vanwege de drukte en het personeelstekort op Schiphol. Dit keer gaat het om 42 vluchten die niet doorgaan. De annuleringen zijn het gevolg van het besluit van Schiphol om minder passagiers te laten vertrekken.

De luchthaven besloot vrijdag om komende anderhalve maand per dag gemiddeld 9250 minder reizigers te laten vertrekken. Aanleiding is het tekort aan beveiligers die nodig zijn voor de veiligheidscontrole.

KLM is de grootste gebruiker van Schiphol. Naar aanleiding van het besluit van de luchthaven afgelopen vrijdag annuleerde KLM gisteren en vandaag ook al tientallen vluchten. De vliegmaatschappij zei toen "zeer ontstemd" te zijn over met name de timing van Schiphol. Pas vrijdag hoorde KLM dat Schiphol vanaf de dag erna het aantal vertrekkende reizigers niet aan kon.

KLM zegt te begrijpen dat de annuleringen "ingrijpend" zijn voor de reizigers. Hierbij benadrukt de vliegmaatschappij dat het gaat om overmacht. "Gegeven de korte termijn van Schiphols aankondiging en verzoek kunnen we hierop zeer beperkt anticiperen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl