NOS Sport

Honkballers HCAW pakken na 24 jaar landstitel ten koste van grootmacht Neptunus

Honkballers HCAW pakken landstitel: 'Heerlijk, kan niet beter dan dit'

De honkballers van HCAW hebben na 24 jaar weer de landstitel veroverd. Op eigen veld was het in de vierde van een best-of-7 serie te sterk voor grootmacht Curaçao Neptunus. Met 2-0 werd de club uit Rotterdam verslagen en daarmee kwam HCAW op 4-0 in de serie.

De honkballers uit Bussum begonnen met een riante 3-0 voorsprong aan de vierde wedstrijd in de Holland Series, de strijd om het landskampioenschap. Het is voor de club uit Bussum de derde titel ooit.

Op het afgeladen complex in Bussum was er geen stoeltje meer te vinden. De slechte weersomstandigheden deerden de bezoekers niet. Niet zo gek ook want met een 3-0 voorsprong in de serie had de club goed zicht op die sensationele titel, daar waar de club al zolang naar smacht.

  • ANP
    In 1998 pakte HCAW voor het laatste de landstitel in het honkbal
  • ANP
    In 1998 pakte HCAW voor het laatste de landstitel
  • Orange Pictures
    Brendley Martina HCAW

De laatste keer dat HCAW een gooi kon doen naar die titel was in 2005, toen ging Neptunus er met de titel vandoor.

Sleutel tot succes

Maar liefst 24 jaar geleden waren de rollen omgedraaid, in 1998 pakte HCAW ten koste van Neptunus voor het laatst de landstitel. De sleutel tot succes? Coach Danny Rombley. In zijn debuutjaar loodst de 42-jarige coach de club na bijna twee en een half decennia naar die felbegeerde titel.

Een prijs die deze eeuw voornamelijk een prooi was voor de grootmachten Neptunus en Pirates. Vijf jaar op rij greep HCAW in de play-offs naast een plek in de series.

Danny Rombley wordt bejubeld na het bereiken van de Holland Series

"Een jaar geleden kreeg ik hier de verantwoordelijkheid en kon ik me dus nergens meer achter verschuilen. Ik heb meteen gezegd dat ik voor het allerhoogste wilde gaan", vertelde Rombley onlangs. "Ik ga altijd voor goud. Ik ben niet bang om te falen, dat is ook wat ik de jongens wil meegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl