ANP
NOS Wielrennen

Pechvogel Alaphilippe toch naar WK; Gaudu blijft thuis

Julian Alaphilippe gaat toch naar de WK in Australië. De regerend wereldkampioen beleefde een ongelukkig wielerseizoen met veel blessureleed, maar gaat deelnemen aan de wegwedstrijd. David Gaudu, de nummer vier van de Tour de France, blijft thuis.

In het voorjaar, tijdens Luik-Bastenaken-Luik, begon het onheil voor Alaphilippe. Na een zware val liep de tweevoudig wereldkampioen een gebroken schouderblad, twee gebroken ribben en een klaplong op. In juni moest de renner van QuickStep-Alpha Vinyl de Ronde van Wallonië verlaten vanwege corona.

Alsof dat nog niet genoeg was, kwam Alaphilippe vorige maand ook ten val tijdens de Vuelta. Dat gebeurde tijdens de elfde etappe. Na een bocht, 64 kilometer voor de streep, gleed Alaphilippe met flinke vaart over het asfalt. Hij greep naar zijn schouder en werd per brancard naar het ziekenhuis gebracht.

Op 25 september worden de WK in Australië verreden. Daar lijkt Alaphilippe dus op tijd fit voor te zijn. Als regerend wereldkampioen heb je automatisch recht op een startplek bij de WK.

Gaudu niet mee

David Gaudu en Benoît Cosnefroy ontbreken in de Franse ploeg. Zij hebben laten weten de WK aan zich voorbij te laten gaan. Christophe Laporte, van Jumbo-Visma en Romain Bardet starten wel in Australië.

Maandag werd al duidelijk dat Primoz Roglic zal ontbreken in Wollongong. De Sloveen van Jumbo-Visma is niet op tijd hersteld van zijn val tijdens de Vuelta.

Nederlanders

Nederland gaat met Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Daan Hoole, Pascal Eenkhoorn, Wout Poels, Jan Maas en Taco van der Hoorn naar de andere kant van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl