Ook gisteren was het druk op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Nog steeds erg druk op Schiphol, buiten rij van enkele honderden meters

Het is opnieuw erg druk op Schiphol. Vanochtend stond er buiten al een rij van enkele honderden meters en die rij was begin van de middag nog langer.

Gisteren was sprake van grote drukte doordat veel beveiligers niet kwamen opdagen. Toen vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen vluchten te schrappen, maar die gaven daar maar beperkt gehoor aan.

Hoeveel mensen vandaag hun vlucht missen, is niet bekend. Schiphol raadt reizigers aan om informatie over hun vlucht in de gaten te houden.

Weer lange rijen tot buiten Schiphol: 'Al twee keer vlucht gemist'

"We verwachten een drukke dag, net als gisteren. Maar de situatie is beter beheersbaar", zei een woordvoerder van de luchthaven vanochtend. Het aantal reizigers en beveiligers zou beter op elkaar aansluiten. Gisteren ontstonden er lange rijen doordat 13 procent van de beveiligers niet kwam opdagen.

Maar de drukte is begin van de middag dus verder opgelopen. Veel mensen houden rekening met de extra wachttijd en komen eerder om er zeker van te zijn dat ze hun vlucht halen. Toch vraagt Schiphol reizigers om niet langer dan vier uur voor vertrek bij de luchthaven aan te komen.

Zomerbonus vervallen

De capaciteitsproblemen op Schiphol spelen al sinds de meivakantie. De afgelopen maanden keerde de luchthaven een zomerbonus uit aan medewerkers om te voorkomen dat de problemen nog groter zouden worden. Nu die is komen te vervallen, valt het vakbond FNV op dat de situatie verslechtert. Schiphol zelf vindt het te vroeg voor deze conclusie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl