Hadewych Minis
NOS Nieuws

Hadewych Minis en Bram Suijker winnen belangrijkste toneelprijzen

Hadewych Minis en Bram Suijker hebben de Theo d'Or en de Louis d'Or gewonnen, de belangrijkste prijzen in de Nederlandse toneelwereld.

Minis kreeg de pijs voor haar rol in de solovoorstelling Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool, Suijker voor zijn rol in Trojan Wars van HNTjong en Het Nationale Theater.

De prijzen werden uitgereikt in Amsterdam:

Belangrijkste toneelprijzen voor Hadewych Minis en Bram Suijker

Volgens de jury toont Minis in Girls & Boys "een weergaloze veelzijdigheid in deze rol, van vrouw van de wereld op de toppen van geluk tot machteloze toeschouwer in haar eigen verhaal. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Hadewych Minis dat op deze manier op zich neemt."

Suijker speelde rol van Griekse held Achilles

Suijker speelde in Trojan Wars onder andere de rol de Griekse held Achilles. Volgens de jury brengt hij "je in zijn rol tot voor Christus, hij brengt de oorlog in je hoofd en in je hart. Als Achilles toont hij zich een opvallend veelzijdig acteur. Hij breit de scènes tot een geheel, en kleurt dan plots weer regelrecht tegen. Hij observeert en waardeert. Hij heeft lief en stoot af. Hij is van niemand, maar zorgt voor velen."

Bekijk de trailer van Trojan Wars:

Vorig jaar gingen de prijzen naar Naomi Velissariou en Emmanuel Ohene Boafo. Naast de twee prijzen voor grote rollen, zijn er ook de prijzen voor beste acteur en actrice in een bijrol, de Colombina en de Arlecchino.

Deze prijzen gingen dit jaar naar Helen Kamperveen en Majd Mardo. De Colombina ging naar Kamperveen voor haar rol in What is Love van Theater Utrecht en DOX. Mardo won de Arlecchino voor Age of Rage van Internationaal Theater Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl