Een duel tussen Famke Richardson van SCHC en Maartje Krekelaar van HC Den Bosch
NOS SportAangepast

SCHC wint hockeytopper tegen Den Bosch, doelpuntenfestijn bij mannen

De hockeysters van SCHC hebben de topper tegen Den Bosch met 3-1 gewonnen en nestelen zich daardoor aan kop van de hoofdklasse. Ook HDM en Amsterdam staan op zes punten na twee wedstrijden.

Den Bosch en SCHC speelden afgelopen jaar de finale van de play-offs tegen elkaar. Nu troffen beide ploegen elkaar in de tweede speelronde. Het was SCHC dat de wedstrijd na een 1-1 ruststand naar zich toetrok. Yibbi Jansen maakte alle doelpunten voor de ploeg uit Bilthoven.

Voor rust scoorden beide teams uit een strafcorner. Kort na rust maakte Jansen het eerste velddoelpunt, dat via Danique van der Veerdonk en keepster Josine Koning over de lijn rolde. De laatste goal kwam uit een strafbal.

Kampong blijft op nul

HDM staat net als SCHC op zes punten uit twee wedstrijden. De ploeg was in eigen huis te sterk voor Klein Zwitserland. Ook Amsterdam is nog foutloos deze competitie. Dankzij twee doelpunten van Michelle Fillet werd er thuis met 3-2 gewonnen van HGC.

Bloemendaal pakte de eerste overwinning van het seizoen, door thuis Rotterdam te verslaan met 2-1.

Het ambitieuze Kampong, dat voorafgaand aan het seizoen werd aangemerkt als kanshebber voor de play-offs door het aantrekken van speelsters als Lidewij Welten, Delfina Merino en Laura Barrios, staat ook na twee speelrondes nog op nul punten.

Na een 8-0 afstraffing van vorige week was ook Tilburg zaterdag te sterk voor de ploeg uit Utrecht. Kampong verloor in eigen huis met 3-1.

Mannen scoren erop los

Bij de mannen werd er deze zondag flink op los gescoord: in elke wedstrijd vielen ten minste vijf doelpunten te noteren. Amsterdam en HGC eindigden een enerverende wedstrijd in het Wagener Stadion in 3-3.

Amsterdam-HGC levert veel doelpunten op, maar geen winnaar: 3-3

Bij Pinoké-Den Bosch maakten ze er nog eentje meer. De thuisploeg won met 4-3. Bij Pinoké maakte Alexander Hendrickx er maar liefst drie, waaronder vlak voor tijd de winnende uit een strafcorner.

Ook bij de andere twee zondagwedstrijden vielen er veel doelpunten. Bloemendaal haalde thuis tegen Rotterdam uit met een 4-1 overwinning, HDM- Klein Zwitserland eindigde in 3-2.

Pinoké staat, samen met Oranje-Rood en Kampong, aan kop. Alle drie hebben ze de volle zes punten uit twee wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl