NOS Voetbal

Twente-vrouwen kloppen Ajax en veroveren eerste editie Supercup: 3-2

Eerste editie Supercup: Twente-vrouwen zijn Ajax de baas

De vrouwen van FC Twente hebben in Enschede beslag gelegd op de eerste Supercup door Ajax met 3-2 te verslaan. Vlak voor tijd maakte Marisa Olislagers de winnende treffer voor de landskampioen.

De mee opgekomen linksback kreeg de bal op een presenteerblaadje van Fenna Kalma en knalde de bal achter keepster Lize Kop in het dak van het doel.

Jonker kijkt toe

Dat zag ook bondscoach Andries Jonker, die zich met assistent Arvid Smit had genesteld op de tribunes van de Grolsch Veste.

Kalma had in de beginfase van het duel de score geopend. De spits profiteerde van zwak verdedigen van Lisa Doorn en rondde beheerst af.

Bekijk hieronder reacties van Olislagers en Sherida Spitse.

Olislagers verbaast zichzelf: 'Normaal scoor ik eigenlijk niet'

Collega-spits Romée Leuchter deed kort voor het halfuur hetzelfde aan de overzijde. Daar ging wel miscommunicatie tussen Twente-verdedigsters Danique Kerkdijk en Wieke Kaptein aan vooraf.

Kort na de pauze maakte Olislagers met een als voorzet bedoelde bal pardoes de 2-1. Ajax toonde via Ashleigh Weerden opnieuw veerkracht, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Wederom Olislagers eiste de hoofdrol op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl