Benfica zit Twente-vrouwen weer dwars in Champions League, Ajax wel verder

Champions League al voorbij voor Twente-vrouwen, Ajax wel door

De voetbalsters van FC Twente hebben zich in tegenstelling tot Ajax niet gekwalificeerd voor de tweede voorronde van de Champions League. De regerend landskampioen verloor in Enschede de finalewedstrijd van de eerste voorronde met 2-1 van Benfica.

Twente keek tegen de Potugezen, die de club uit Enschede vorig seizoen ook in de voorrondes uitschakelden, na 61 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Ana Vitoria en Francisca Nazareth.

Een heerlijke treffer van Renate Jansen, die de bal fraai over de Benfica-keepster in het doel schoot, bracht Twente in de 71ste minuut terug in de wedstrijd. Maar een slotoffensief kon de ploeg van trainer Joran Pot daarna niet creëren.

Ajax klopt Frankfurt

Ajax haalde in het Deense Hjørring wel de tweede voorronde van de Champions League door Eintracht Frankfurt 2-1 te verslaan.

Eshly Bakker

De ingevallen Eshly Bakker maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor Ajax. Chasity Grant bracht Ajax al in de achtste minuut op voorsprong. Lara Prasnikar maakt in de 55ste minuut gelijk voor Frankfurt.

Ajax was donderdag in de halve finales van de eerste voorronde al te sterk voor het Zweedse Kristianstads DFF (3-1).

Bekijk via onderstaande tweet de winnende treffer van Eshly Bakker:

De eerste voorronde van de Champions League bestond uit vijftien mini-toernooien met een halve finale en een finale. De mini-toernooien werden op dezelfde locatie gespeeld, het Deense Hjørring in het geval van Ajax.

De tweede voorronde behelst een dubbele ontmoeting met een uit- en thuiswedstrijd. Die duels worden op 20, 21, 28 en 29 september gespeeld.