Fenna Kalma viert een van haar zeven goals

Vrouwen Twente zorgen met ontketende Kalma voor doelpuntenfestijn in CL-voorronde

De vrouwen van FC Twente hebben in de voorronde van de Champions League in Enschede hard uitgehaald tegen het Moldavische CSF Anenii Noi: 13-0. Eerder op donderdag wonnen de voetbalsters van Ajax ook hun eerste wedstrijd in de CL-voorronde met 3-1 van Kristianstad uit Zweden.

Bij landskampioen FC Twente was spits Fenna Kalma de grote uitblinkster. Ze scoorde tussen de 21ste en 28ste minuut maar liefst vier keer. Ook na rust maakte ze drie doelpunten, waarvan één in de slotminuut, en daarmee bracht ze haar totaal op zeven.

De overige zes Twente-goals kwamen op naam van Kayleigh van Dooren, Anna-Lena Stolze (twee), Renate Jansen, Bente Jansen en Sophie te Brake. EK-uitblinker Daphne van Domselaar hield haar doel probleemloos schoon.

Fenna Kalma kopt op doel

Zondag neemt Twente het in de finale van de eerste voorronde in Enschede op tegen het Portugese Benfica, dat Hajvalia uit Kosovo met 9-0 versloeg. Bij winst volgt in de tweede ronde in september een confrontatie om een plaats in het hoofdtoernooi.

Ajax moeizaam verder

Ajax had het in Denemarken een stuk lastiger en kwam zelfs op achterstand door een goal van Evelyne Viens. Pas halverwege de tweede helft maakte Oranje-international Victoria Pelova gelijk door de bal onder keepster Melina Loeck door te schuiven.

Invalster Eshly Bakker zette Ajax op voorsprong door uit een lage voorzet raak te schieten en Chasity Grant bepaalde in blessuretijd de eindstand 3-1.

De Amsterdamse ploeg van trainer Suzanne Bakker gaat zondag met Eintracht Frankfurt uitmaken wie zich plaatst voor de tweede en laatste voorronde. De Duitsers versloegen gastclub Fortuna Hjørring uit Denemarken met 2-0.