Getty Images
NOS Wielrennen

Persico sterkste na boeiende sprint, Van Vleuten vrijwel zeker van eindzege Vuelta

Silvia Persico heeft de vierde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Italiaanse renster was in een spetterende finale in de straten van Segovia de sterkste.

Annemiek van Vleuten behield de leiding in het algemeen klassement en kan de eindzege, net als Remco Evenepoel bij de mannen, eigenlijk niet meer ontgaan. Ze hoeft alleen maar op haar fiets te blijven zitten in een vlakke etappe van 96 kilometer met start en finish in Madrid.

NOS
Ongeloof bij Silvia Persico als ze over de finish in Segovia komt

Na de Giro en de Tour schrijft ze dus nu ook de Vuelta op haar naam. Toch is de topwielrenner nog altijd kritisch. "Ik ben zelf nooit zo bezig met rijtjes en moet eerlijk zeggen de Vuelta niet te vergelijken is met de Giro of de Tour. De organisatie zet zeker stappen, maar er zijn er ook nog heel wat te zetten", aldus Van Vleuten.

"Ik ben supertrots op mijn seizoen. Niet per se het rijtje, maar wel op die losse overwinningen. Dat ik mezelf zo na de Tour kan herpakken en hier weer sta, dat geeft vertrouwen richting het WK."

Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer, die in Tokio het goud greep nadat het peloton zich compleet had misrekend, reed bijna de hele dag solo op kop. De Oostenrijkse reed bijna tien minuten voorsprong bij elkaar.

Kiesenhofer

Toen Kiesenhofer, die geen enkele koers meer won na haar olympische titel, met 20 kilometer te gaan nog steeds vier minuten voorsprong had, leek zich even eenzelfde scenario als op de Spelen te ontvouwen.

Pas in de laatste, glooiende kilometers werd Kiesenhofer gegrepen. Persico was daarna in een sprint om de dagzege te snel voor Demi Vollering en Elisa Longo Borghini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl