De daders tijdens de roof
NOS NieuwsAangepast

Half miljoen euro tipgeld voor Tefaf-kraak

Er wordt een beloning van een half miljoen euro uitgeloofd voor de gouden tip over de brutale sieradenroof tijdens de kunstbeurs Tefaf afgelopen juni. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf. Het geld is bij elkaar gebracht door de verzekeraar van de sieraden en wordt uitbetaald als de juwelen worden teruggevonden.

Een woordvoerder van het schade-expertisebureau Charles Taylor Adjusting zegt in de krant ervan uit te gaan dat de Pink Panther-bende achter de kraak zit. "De typische kleding, de werkwijze, de snelheid, de professionaliteit", somt hij de redenen voor zijn vermoeden op. "Ze hebben voor zover ik kan zien geen fout gemaakt."

Vier mannen hadden het op de vierde dag van de internationale kunstbeurs voorzien op vitrines met kostbare juwelen. Met bruut geweld werd het veiligheidsglas kapotgeslagen, terwijl omstanders met wapens op afstand werden gehouden.

Kort na de geweldsuitbarsting vluchtten de daders met hun buit:

In beeld: overvallers slaan vitrine kapot op kunstbeurs Maastricht

Tegen De Telegraaf zegt de schade-expert voor het eerst dat er tien sieraden zijn gestolen, waaronder een collier met een gele diamant van 114 karaat. Over de waarde van de buit laat hij zich niet uit.

De expert heeft goede hoop dat de daders kunnen worden opgepakt. Hij vermoedt dat ze in de buurt van Maastricht hebben overnacht, omdat ze op twee dagen voor de kraak de beurs hebben verkend. Bovendien zijn er duidelijke foto's van de mannen genomen. "Mensen moeten ze herkend hebben."

De politie wil niet speculeren over een pakkans omdat het onderzoek nog loopt. Wel zegt een woordvoerder tegen de krant: "We zijn niet ontevreden, en positief gestemd over de ontwikkelingen binnen het onderzoek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl