AFP
NOS Sport

Alleen Sainz sneller dan Verstappen in tweede vrije training Monza

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grote Prijs van Italië de tweede tijd genoteerd. Alleen Carlos Sainz van Ferrari was sneller dan de koploper in de WK-stand.

Verstappen deed 0,143 langer over zijn snelste ronde dan Sainz (1.21,664). Eerder op de dag waren er in de eerste vrije training nog vier coureurs sneller dan Verstappen.

Achter Sainz en Verstappen klokte Charles Leclerc, de ploeggenoot van Sainz bij Ferrari, de derde tijd. Leclerc was 0,193 langzamer dan Sainz.

Sergio Pérez reed de zesde tijd: de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull moest 0,730 toegeven op Sainz.

Gridstraf

De training werd halverwege enkele minuten stilgelegd door een rode vlag wegens het uitvallen van Mick Schumacher.

"Ik denk dat de auto vandaag best goed was. We hebben een paar verschillende dingen geprobeerd van de eerste tot de tweede training. Sommige dingen werkten en andere niet. Als je naar de lange runs kijkt, zien we er goed uit en dat is natuurlijk het belangrijkste voor de race", zei Verstappen na afloop.

"We hebben meer op de lange stukken geoefend, wetende dat we de gridstraf van vijf plaatsen op zondag hebben, en alles leek redelijk goed te werken. Er zijn nog een paar dingen die we beter kunnen doen, maar ik denk dat we een goede kans hebben. De Ferrari's zien er goed uit, maar ik maak me er geen zorgen over. Maar wij moeten nog wel een paar dingen afronden."

De race is zondag om 15.00 uur. Verstappen heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen. Zijn team wisselt de verbrandingsmotor in de RB18 en daardoor moet de wereldkampioen na de kwalificatie vijf plaatsen terug op de startopstelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl