PSV weet voor de tweede keer in een week niet te winnen

Gakpo voorkomt nieuwe nederlaag voor pover PSV, thuis tegen Bodø/Glimt

Ook tegen FK Bodø/Glimt heeft PSV niet kunnen overtuigen. Het eerste groepsduel in de Europa League eindigde in Eindhoven in een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

De 2-1 nederlaag tegen FC Twente maakte zaterdag duidelijk dat PSV nog een lange weg te gaan heeft onder de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij. Eerder, tegen Rangers FC, om een plek in de Champions League, ging het ook al mis.

Het broze zelfvertrouwen kwam eveneens tegen de Noren aan het licht, met name in de eerste helft. PSV speelde onsamenhangend, maar kreeg desondanks wel kansen.

Ruud van Nistelrooij had een basisplaats ingeruimd voor Yorbe Vertessen

De in de spits gestarte Yorbe Vertessen liet na ruim een halfuur de grootste mogelijkheid liggen door een rebound, na een schot van Cody Gakpo, naast te schuiven.

Op slag van rust kreeg PSV het deksel op de neus, toen Albert Grønbaek de bal fraai langs tegenstander Phillipp Mwene en doelman Walter Benítez in de verre hoek krulde: 0-1.

Bekijk hieronder de reacties van Ruud van Nistelrooij en Cody Gakpo.

Bodø/Glimt, dat vorig seizoen in de Conference League opzien baarde door AS Roma met 6-1 van het veld te vegen en AZ uit te schakelen, zorgde er met de goal voor dat PSV voor de 18de keer op rij de nul niet wist te houden.

De laatste keer dat PSV geen treffer tegen kreeg in een officiële wedstrijd dateert alweer van 10 april. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk werd toen met 2-0 gewonnen.

In de tweede helft toonde PSV tegen de Noren enige verbetering. Een schot van Joey Veerman werd gekeerd door keeper Nikita Haikin, maar die was even later wel kansloos op een inzet van Gakpo. De assist kwam van de net ingevallen Anwar El Ghazi, die met een artistieke hakbal Gakpo lanceerde (1-1).

Cody Gakpo maakt de 1-1

Het had het sein moeten zijn voor een levendig laatste halfuur, maar PSV wist niet door te drukken. In blessuretijd pareerde Benítez zelfs nog een schot van doelpuntenmaker Grønbaek en hield hij ook de geheel vrijstaande Hugo Vetlesen van scoren af.

Na afloop kon de ploeg van Van Nistelrooij dan ook rekenen op gefluit vanaf de tribunes. In dezelfde groep versloeg Arsenal FC Zürich met 2-1. Volgende week reist PSV af naar Londen.