NOS SportAangepast

Ook bijrol Hassan in laatste Diamond League-wedstrijd, Schilder vierde

Ook bijrol voor Hassan in laatste Diamond League-wedstrijd

Sifan Hassan heeft ook bij de Diamond League-wedstrijden in Zürich een bijrol vervuld op de 5.000 meter. Ze eindigde als vijfde, op vijf seconden van de topvier.

Hassan laste na de Olympische Spelen van 2021 een pauze in, deed zonder noemenswaardige training mee aan de WK (waar ze zesde werd op de 5.000 meter en vierde op de 10.000 meter) en heeft haar topvorm van de laatste jaren nog niet te pakken.

In Zürich, op een baan met drie bochten midden in de stad, moest de olympisch kampioene passen toen Gudaf Tsegay, Taye Ejgayehu, Beatrice Chebet en Margaret Kipkemboi versnelden. Wereldkampioene Tsegay werd geklopt door Chebet (zilver WK) en Kipkemboi (WK-zilver in 2019).

Schilder naast podium

Jessica Schilder eindigde bij de laatste Diamond League-wedstrijd van het seizoen als vierde bij het kogelstoten. Met een beste poging van 19,06 meter moest ze Chase Ealey, Sarah Mitton en Auriol Dongmo voor zich dulden.

Schilder grijpt naast podium in laatste Diamond League-wedstrijd

Wereldkampioene Ealey uit Amerika behield haar ongeslagen status van dit Diamond League-seizoen met een stoot van 20,19 meter.

Bij de heren zegevierde Joe Kovacs met 23,23 meter, de op twee na beste prestatie ooit. Alleen Ryan Crouser, die Kovacs bij de Spelen van 2016 en 2021 en bij de WK van juli naar het zilver verwees, kwam twee keer verder: 23,30 meter bij de Spelen en 23,37 meter bij de olympische trials van twee maanden daarvoor.

In het hart van Zürich worden de laatste atletiekprijzen verdeeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl