In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

45 minderjarige asielzoekers opgevangen op vakantiepark in Ulicoten

45 minderjarige asielzoekers verhuizen binnenkort vanuit het opvangcentrum in Ter Apel naar recreatiepark Ponderosa, in het Brabantse Ulicoten. Het gaat om kinderen van 15 en 16 jaar die allemaal alleen naar Nederland zijn gereisd.

De opvangplekken worden verzorgd door de speciale jeugdbeschermingsorganisatie voor vluchtelingen, Nidos. Een andere jeugdzorgorganisatie, Sterk Huis, zorgt ervoor dat er dag en nacht begeleiding is voor de kinderen. Zo is geregeld dat zij in Breda naar school kunnen en worden er buiten schooltijd activiteiten voor hen georganiseerd.

Driekwart van de kinderen komt uit Syrië. De rest bestaat uit verschillende nationaliteiten. Alle kinderen zijn nog maar kort in Nederland en zijn zonder familie in Ter Apel aangekomen, waar zij nu nog zitten.

De situatie in Ter Apel is nijpend. Nidos zorgt er daarom voor dat de minderjarige asielzoekers een veilige opvang krijgen. Op het recreatiepark Ponderosa zijn chalets ingericht waar de kinderen de komende weken zullen verblijven.

Veilige omgeving

Burgemeester Marjon De Hoon Veelenturf van de gemeente Baarle-Nassau, waar Ulicoten onder valt, vindt het belangrijk dat de kinderen in een veilige omgeving worden opgevangen. "Met de tijdelijke opvang van deze kinderen bieden we de kinderen dat wat ze nu nodig hebben", zegt zij tegen Omroep Brabant.

Advertentie via Ster.nl