Een eerder evenement op Landgoed Velder
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Ook Boxtel gaat Ter Apel ontlasten, ruimte voor 450 vluchtelingen

De gemeente Boxtel gaat vanaf half oktober maximaal 450 vluchtelingen opvangen op Landgoed Velder in Liempde. Ze zullen er tot half februari blijven. De gemeente wil hiermee het overvolle aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel ontlasten.

Op het landgoed, dat meestal wordt gebruikt voor festivals of evenementen, komen volgens Omroep Brabant huisjes te staan, voor maximaal vijf personen. Verder zal er ruimte zijn voor recreatieve activiteiten, catering en douche- en toiletvoorzieningen. Het terrein zal worden omheind en heeft een eigen toegangspoort met beveiliging.

Boxtel is niet de enige gemeente die hulp heeft aangeboden. Eind augustus werd bijvoorbeeld bekend dat ook in het Groningse Zoutkamp een speciale opvanglocatie komt om Ter Apel te ontlasten. Tegenover de Willem Lodewijk van Nassaukazerne komen tijdelijk 500 tot 700 plekken beschikbaar.

Bij Velsen-Noord komt een cruiseschip te liggen dat onderdak moet bieden aan 1000 asielzoekers. Op piekdagen kan het aantal opvangplekken worden uitgebreid naar 1200 voor een maximumperiode van 30 dagen. Datzelfde geldt voor een schip dat komt te liggen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

Advertentie via Ster.nl