NOS Nieuws

Klopjacht na steekpartijen Canada duurt voort: verdachten beschuldigd van moord

De twee verdachten van de steekpartijen gisteren in Canada zijn officieel beschuldigd van moord, heeft de Canadese politie bekendgemaakt. De twee zijn nog voortvluchtig. Het aantal gewonden is inmiddels opgelopen naar minstens achttien. Het dodental staat op tien.

De politie zoekt Damien Sanderson (31) en Myles Sanderson (30) voor meerdere steekincidenten in James Smith Cree Nation, een gemeenschap van oorspronkelijke bewoners van Canada, en in de omliggende provincie Saskatchewan in Midden-Canada.

Politiekorpsen in Saskatchewan en de naburige provincies Alberta en Manitoba zoeken naar de twee mannen, die gisteren gezien zijn in de stad Regina. Politiechef Evan Bray van Regina zei vandaag dat het onderzoek wordt voortgezet door een vers team van onderzoekers en politieagenten.

Nieuwe informatie over waar de mannen kunnen zijn, deelde Bray niet. Hij riep mensen op om informatie over de verdachten aan de politie door te geven.

De Canadese nieuwszender CBC meldt dat de politie al sinds mei op zoek is naar verdachte Myles Sanderson. Sanderson had een gevangenisstraf van bijna vijf jaar gekregen voor onder meer mishandeling, diefstal en bedreigingen. Hij werd voorwaardelijk vrijgelaten, maar kwam niet opdagen bij zijn reclasseringsambtenaar en verdween.

De Canadese politie denkt dat sommige slachtoffers van gisteren een bewust doelwit waren en dat andere willekeurig zijn aangevallen. Afgezien van foto's en fysieke beschrijvingen heeft de politie geen informatie over de verdachten vrijgegeven. Evenmin is iets gezegd over mogelijke motieven. Ook de relatie tussen de twee mannen blijft onduidelijk.

Een van de ergste bloedbaden

Deze reeks aanvallen is een van de dodelijkste bloedbaden in Canada van de afgelopen jaren. In 2019 reed een man in op voetgangers, waarbij tien mensen omkwamen. In 2020 maakte een man verkleed als agent 22 dodelijke slachtoffers, door brandstichting en vuurwapengeweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl