AFP
NOS Wielrennen

Sublieme zege voor jonge Arensman in koninginnenrit Ronde van Spanje

Thymen Arensman heeft de vijftiende etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. In de koninginnenrit over 142,6 kilometer naar Alto de la Hoya in de Sierra Nevada ontsnapte de Nederlander op ruim zes kilometer voor de meet en reed hij solo naar de streep.

Op de bijna twintig kilometer lange slotklim met maar liefst 2.510 hoogtemeters wist Arensman weg te rijden bij Marc Soler die al sinds de start van die klim op kop reed. Arensman aasde met een groep vluchters op de Spanjaard en waagde met nog acht kilometer te gaan zelf maar de oversteek.

Etappezege voor Arensman in koninginnenrit Ronde van Spanje

De 22-jarige renner van DSM liet er daarna geen gras over groeien en zette nog een tandje bij. De achtervolgers van Arensman kwamen nauwelijks dichterbij waardoor zijn voorsprong op een kilometer voor de top ruim een minuut was.

Roglic snoept weer wat

De rode trui van klassementsleider Remco Evenepoel kwam nooit echt in gevaar. Zijn grootste belager, Primoz Roglic van Jumbo-Visma, probeerde het nog met een aanval in de laatste kilometer en wist - net als in de etappe een dag eerder - seconden af te snoepen van Evenepoels voorsprong. Zaterdag 52, vandaag vijftien.

De voorsprong van de Belg is nu geslonken tot 1 minuut en 34 seconden. Enric Mas, die in de vijftiende etappe na Arensman over de streep kwam, staat derde in het algemeen klassement op 2 minuten.

Arensman kan zege zelf nauwelijks geloven: 'De koninginnenrit in de Vuelta!'

Na afloop van de etappe was het voor Arensman nog maar nauwelijks te bevatten dat hij de koninginnenrit van de Ronde van Spanje op zijn naam had geschreven. "Het moet allemaal nog even bezinken. Iedereen had het over deze etappe", reageerde de jonge renner.

"Om eerlijk te zijn voelde ik mij niet eens supergoed, maar kennelijk hadden de anderen het nog moeilijker met de benen. Toen ik alleen reed dacht ik alleen maar: trappen!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl