NOS Wielrennen

Pedersen oppermachtig in massasprint in Vuelta, Van Poppel vijfde

Pedersen ijzersterk in sprint heuvelop, Van Poppel vijfde

Mads Pedersen heeft de dertiende etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Deen van Trek-Segafredo was na ruim 168 kilometer veruit de snelste in de sprint heuvelop.

De rit naar Montilla werd gekleurd door drie renners, die vrijwel meteen vanuit startplaats Ronda de benen namen. Nederlander Julius van den Berg ging met Ander Okamika en Joan Bou op avontuur, maar het peloton liet het drietal niet verder dan drie minuten uitlopen.

Het was dan ook een etappe, die op het lijstje stond van de nog overgebleven sprinters. Onder hen Danny van Poppel, die bij Bora-Hansgrohe voor eigen kans mocht gaan na het afhaken van Sam Bennett (coronabesmetting).

Nadat Van den Berg zijn vlucht had gestaakt, probeerden Okamika en Bou het nog heel even, maar ook zij werden ingerekend. Vervolgens namen de sprintersploegen het voortouw.

Van Poppel, die in de elfde etappe achter Kaden Groves als tweede over de meet kwam, zat in de straten van Montilla in de voorste linie, maar groene truidrager Pedersen bleek oppermachtig.

In die finale ging Pascal Ackermann heel vroeg aan. Pedersen zat netjes in zijn wiel, ging erop en erover en won uiteindelijk met vele lengtes verschil. Coquard kwam van ver en werd nog tweede. Van Poppel eindigde als vijfde.

De nummer vijf in het algemeen klassement, Juan Ayuso, testte positief op corona, maar stond opvallend genoeg toch aan de start. Volgens zijn teamarts zou er "weinig kans op besmetting" zijn. Remco Evenepoel blijft leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl