NOS Wielrennen

Australiër Groves blijft Van Poppel nipt voor in sprint om ritzege Vuelta

Kaden Groves heeft de elfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Australiër van Bike Exchange was na 191 kilometer de snelste in een massasprint. Het is zijn eerste overwinning in een grote ronde.

De Nederlander Danny van Poppel kwam net tekort en werd tweede.

Groves sprint naar eerste zege in grote ronde, op rampdag Yates en Alaphilippe

Na de tijdrit in Alicante van dinsdag trok het peloton vandaag verder naar het zuiden toe. Met de finish in kustplaats Cabo de Gata, in de regio Andalusië, kenden de renners een vrijwel vlakke etappe, ook al staat het gebied rond de finishplaats bekend om zijn ruige, rotsachtige bergen

Kopgroep met Bol

Veel sprinters hadden de dag van vandaag waarschijnlijk gemarkeerd in hun agenda. In deze Ronde van Spanje zijn er weinig etappes waar kansen voor hen liggen.

Met temperaturen van ver boven de 30 graden ontstond er een kopgroep van drie man, met daarbij Burgos-renner Jetse Bol. Het drietal kreeg nooit meer dan drie minuten van het peloton.

EPA
Alaphilippe ligt op de grond en kan niet verder

Julian Alaphilippe zag het gat niet meer gedicht worden. De wereldkampioen moest opgeven na een val en werd per ambulance afgevoerd. De val van Alaphilippe leek een onschuldige in de buik van het peloton. De Fransman greep echter direct naar zijn schouder.

De opgave van de QuickStep-renner is een tegenvaller voor klassementsleider Remco Evenepoel. Alaphilippe fungeerde als waardevolle luxeknecht voor de Belg. Op 25 september zou Alaphilippe zijn WK-titel verdedigen in Wollongong. Zijn deelname lijkt nu zeer twijfelachtig.

Bol alleen verder

In een verder niet zo opzienbarende etappe werd Bol als laatste van de drie vluchters 25 kilometer voor de streep ingerekend. De Nederlander reed zo'n 25 kilometer solo aan kop van de wedstrijd, nadat hij was weggereden van zijn medevluchters.

in de slotkilometers van de etappe denderde het peloton langs de kustlijn rond Cabo de Gata op weg naar een massasprint. In de sprint was de aanval van Groves net te machtig voor Van Poppel en Tim Merlier. Remco Evenepoel behield de rode leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl