NOS Voetbal

Heerenveen redt met tien man punt in matig thuisduel met NEC

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - NEC

Ook na vijf speelronden behoort sc Heerenveen tot het selecte groepje clubs - vier stuks inmiddels - dat nog zonder nederlaag is in de eredivisie. NEC verzuimde in het laatste halfuur extra druk op de ketel te zetten, nadat de thuisploeg met tien man was komen te staan. Daardoor eindigde het matige duel in 0-0.

Na een weifelend begin nam NEC, dat het moest doen zonder de niet geheel fitte smaakmaker Oussama Tannane, het heft in handen, maar het speelde te slordig om gevaarlijk te worden.

Anas Tahiri (sc Heerenveen) en Mikkel Duelund (NEC) strijden om de bal

Het spelbeeld kantelde halverwege de eerste helft, toen Amin Sarr Oranje-doelman Jasper Cillessen met een schuiver aan het werk zette en Sydney van Hooijdonk, gehinderd door Iván Márquez, net naast schoot. Thom Haye vond wel het doel, maar door die Friese treffer ging een streep, omdat aangever Mats Köhlert de bal in buitenspelpositie had ontvangen.

Zweefduik

De toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion kregen verder weinig opwindends voorgeschoteld, totdat Sarr op slag van rust het Nijmeegse doel onder vuur nam, maar zijn vizier net niet scherp genoeg afgesteld bleek te zijn.

Na rust zorgde Jong Oranje-speler Elayis Tavsan voor een hoogtepuntje met een schot dat Heerenveen-doelman Andries Noppert, afgelopen vrijdag tot verrassing van velen voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, dwong tot een zweefduik naar de rechterbenedenhoek.

Bekijk hieronder de reacties van Noppert en Cillessen op de voorselectie van Oranje:

  • Pro Shots
    Tibor Halilovic (Heerenveen) begrijpt er niets van, maar hij krijgt rood van arbiter Jochem Kamphuis

Een overtreding van achteren op Tavsan, die op behendige wijze langs enkele Heerenveen-spelers slingerde, kostte Tibor Halilovic na tussenkomst van de VAR een rode kaart, waardoor NEC het laatste halfuur een man meer binnen de lijnen had staan.

De gasten lieten echter na een tandje bij te schakelen om de overtalsituatie uit te buiten en met het volle pond huiswaarts te keren. Landry Dimata had niettemin het winnende doelpunt op het voorhoofd, maar zijn kopbal miste net de juiste koers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl