Grohl moet uit emotie stoppen met zingen
NOS Nieuws

Emotioneel eerbetoon overleden drummer Foo Fighters in uitverkocht Wembley

In een uitverkocht Wembley in Londen gaf de Amerikaanse band Foo Fighters voor het eerst weer een concert sinds de dood van drummer Taylor Hawkins. Het concert was een eerbetoon aan de drummer, die afgelopen maart op 50-jarige leeftijd overleed.

Naast een optreden van Foo Fighters, lieten ook andere bekende artiesten de favoriete nummers van Hawkins horen. Onder hen grote namen als Queen en AC/DC. Liam Gallagher opende het concert en als verrassing trad Paul McCartney op met het Beatles-nummer Helter Skelter.

Foo Fighters-frontman Dave Grohls stem stokte toen hij het nummer Times Like These zong.

Hij moest zichzelf verschillende keren herpakken en had moeite om zijn tranen te bedwingen:

Foo Fighters-zanger emotioneel tijdens 'tribute concert' voor overleden drummer

Eerder op de avond omschreef hij Hawkins als zijn "geliefde vriend, bandlid en broeder. Niemand anders dan hij kon je beter laten lachen, dansen of zingen. En voor iedereen die hem van een afstand bewonderde, ik weet zeker dat jullie hetzelfde over hem dachten. Dus zing, dans, lach, huil en schreeuw en maak herrie zodat hij ons kan horen."

Bij het nummer My Hero nam Hawkins' 16-jarige zoon Shane plaats achter de drums van zijn vader. Met een intense drumsolo sloot hij dat nummer af.

Het concert in Londen was het eerste van twee concerten ter nagedachtenis aan de drummer. Zijn vrouw en de andere bandleden van Foo Fighters organiseerden de reeks. De opbrengsten gaan naar twee goede doelen die de nabestaanden van Hawkins hebben uitgekozen. Het tweede concert wordt gehouden in Los Angeles.

Dood in Colombiaans hotel

Hawkins overleed in maart op 50-jarige leeftijd in Colombia. Hij werd dood aangetroffen in een hotel in de hoofdstad Bogotá. De band zou daar optreden op een festival.

De drummer was naast leadzanger Dave Grohl een prominent lid van de Foo Fighters. De band werd opgericht in 1995. Hij kwam bij de band in 1997, nadat de vorige drummer met ruzie was vertrokken. Hawkins speelde eerder in de band van Alanis Morissette.

Een officiële doodsoorzaak is nooit naar buiten gekomen. Maar in zijn lichaam werden wel sporen van drugs en medicijnen aangetroffen. Of die stoffen tot zijn dood hebben geleid, is vooralsnog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl