JB Media
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Medewerkster asiel Vlaardingen zwaargewond na beet hond

Een medewerkster van het Dierenopvangcentrum in Vlaardingen is vanmiddag zwaargewond geraakt toen zij door een hond werd gebeten. De vrouw liep een slagaderlijke bloeding op.

Een grote zwart-witte bastaard viel de medewerkster van het asiel aan. De hond droeg een muilkorf maar wist zich daarvan te ontdoen, laat de Dierenbescherming weten, die eigenaar is van het asiel.

De politie was als eerste ter plekke en trof de medewerkster hevig bloedend aan. Agenten bonden de wond direct af om te voorkomen dat ze meer bloed verloor. Vervolgens namen ambulancepersoneel en een medisch team dat per traumahelikopter werd aangevoerd, de zorg over.

Een andere medewerker werd ook gebeten toen hij de gewonde collega te hulp schoot. Zijn verwondingen lijken minder ernstig, maar ook hij moest naar het ziekenhuis, meldt Rijnmond.

De Dierenbescherming zegt dat slachtofferhulp is ingeschakeld voor de medewerkers van het asiel. De hond is na het bijtincident verdoofd en geëuthanaseerd. "Gezien de ontstane situatie en de achtergrond van de hond was er geen andere keuze", aldus de organisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl