Argentijnen betuigen steun aan Kirchner
NOS Nieuws

Honderdduizenden Argentijnen de straat op uit solidariteit met Kirchner

Honderdduizenden mensen zijn in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de straat op gegaan om steun te betuigen aan vicepresident Cristina Fernández de Kirchner. Een 35-jarige Braziliaan viel haar gisteren aan met een vuurwapen, maar dat leek niet te werken.

Op het historische Plaza de Mayo, naast de presidentiële kantoorgebouwen, liep het vol met mensen die zich geraakt voelden door de mislukte aanslag. "Godzijdank werd de kogel niet afgevuurd", zegt een man op het plein tegen persbureau Reuters.

Ook anderen op het volle plein slaakten een zucht van verlichting omdat er een tragedie werd voorkomen. "Het idee dat zoiets mogelijk is tegen Cristina is niet voor te stellen", zegt een vrouw.

Beelden van de massale steun op het plein. "Het is voor ons ondenkbaar dat Cristina iets zou overkomen":

Honderdduizenden Argentijnen betuigen steun aan president die moordpoging overleefde

President Alberto Fernández riep Argentijnen gisteren op om "zich uit te drukken ter verdediging van het leven, de democratie en uit solidariteit met de vicepresident".

Tweedeling

Kirchner wordt gezien als een figuur dat voor tweedeling zorgt in het Zuid-Amerikaanse land. Tegen haar is onlangs twaalf jaar cel geëist vanwege fraude bij tal van aanbestedingen in de twee termijnen dat ze president was, tussen 2007 en 2015. Zelf ontkent ze de aantijgingen.

De mislukte aanslag gebeurde voor de woning van de vicepresident. Daar stonden honderden aanhangers al enkele dagen om haar op te wachten en steun te betuigen. Over het motief van de Braziliaan is vooralsnog niets bekend. Kirchner heeft zelf nog geen reactie gegeven op de aanslag.

Op beelden is te zien dat het pistool vlak voor het gezicht van Kirchner kwam:

Man richt pistool op vicepresident Argentinië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl