US Open dit keer snel voorbij voor Van de Zandschulp: 'Ronduit slecht'

Van de Zandschulp verliest in tweede ronde US Open van Moutet

Botic van de Zandschulp is bij de US Open uitgeschakeld in de tweede ronde. Hij verloor in vier sets van de Fransman Corentin Moutet, de nummer 112 van de wereld: 4-6, 6-1, 2-6, 4-6.

Vorig jaar haalde Van de Zandschulp nog uit het niets de kwartfinales in New York, het was zijn doorbraak in de top. Hij begon dit toernooi als nummer 22 van de wereld, was ook geplaatst, en zal door zijn vroege nederlaag zakken naar ongeveer plaats 35.

Ronduit slecht

Van de Zandschulp was duidelijk na zijn uitschakeling. "Ik denk dat ik twee ronduit slechte wedstrijden speel. Gelukkig win ik de eerste nog wel. Dat kon vandaag ook, als ik de kansen afmaak." Hij gaf aan dat hij moe is van de vele wedstrijden van de laatste weken.

Van de Zandschulp: 'Speel twee ronduit slechte wedstrijden'

Van de Zandschulp kwam stroef op gang op baan 13. Hij werd in de eerste set twee keer gebroken en had last van zijn rug. Tijdens en vlak na de set kwam de fysiotherapeut op de baan om hem te behandelen.

Officiële waarschuwing

De tweede set gaf een heel ander beeld. Van de Zandschulp serveerde sterk en liep snel uit naar 5-0. De frustraties van 'lucky loser' (een speler die is uitgeschakeld in de kwalificatie, maar alsnog mee kan doen aan het hoofdtoernooi) Moutet waren inmiddels zo hoog opgelopen dat hij een officiële waarschuwing kreeg van de scheidsrechter.

De taaie Fransman Corentin Moutet.

De derde set begon Van de Zandschulp sterk in een lange game met breakkansen. "Ik kon hem net niet breaken, ik was te slordig. Heb genoeg kansen gehad om hem pijn te doen", zegt Van de Zandschulp over dit moment. Moutet hield zijn service en wist vervolgens in de vierde game door de service van de Nederlander heen te breken. De Fransman was daarna de betere en brak nog een keer.

Betere van het spel

In de vierde set kantelde de wedstrijd opnieuw. Zo leek het althans. Van de Zandschulp startte sterk en brak zijn tegenstander meteen in de eerste game zonder een punt af te staan. Maar Moutet knokte zich terug en brak in de tweede game meteen terug.

In het vervolg van de set was Van de Zandschulp de betere speler, maar de Fransman kon ondanks breekkansen toch goed bijblijven in de score. Bij 5-4 voor Moutet moest Van de Zandschulp serveren om in de wedstrijd te blijven, maar daar slaagde hij niet in.