Sylla Sow
NOS Voetbalโ€ข

'Bedrieger' Sow laat De Graafschap in vertwijfeling achter en kiest voor Eagles

Voetballer Sylla Sow heeft bepaald geen vrienden gemaakt in Doetinchem. De Graafschap was lange tijd in de veronderstelling dat het de aanvaller zou aantrekken en betaalde zelfs zijn vliegticket naar Nederland. Op het laatste moment koos Sow echter voor Go Ahead Eagles en niet voor De Graafschap.

"We moet dit even laten bezinken", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap tegen Omroep Gelderland. "We hebben zijn vlucht van Engeland naar Nederland betaald en vanochtend zou hij om 09.00 uur in Zeist medisch gekeurd worden. Er stond een auto voor hem klaar, door ons geregeld en hij meldde mij gisteravond zelfs nog dat hij was geland." Ook zou hij hebben gezegd dat hij blij is met de overstap.

Later nam Sow weer contact op met Ostendorp. "Hij vond het allemaal heel vervelend, maar hij meldde dat hij toch voor Go Ahead had gekozen. Hij komt zijn afspraken niet na, dat heb ik hem ook gezegd. Dit is natuurlijk schandalig. Hij heeft gelogen en bedrogen."

In Deventer heeft de 26-jarige Nijmegenaar een contract voor twee jaar getekend. Sow komt over van Sheffield Wednesday. Daarvoor speelde hij voor FC Utrecht en RKC Waalwijk.

De transfersoap heeft ervoor gezorgd dat Sow en zijn zaakwaarnemer de samenwerking hebben verbroken. De Graafschap, dat al sinds 28 juni met de transfer bezig was, zegt te beschikken over "een handtekening" van Sows voormalige agent. Onder wat voor document die staat, is onduidelijk.

De club gaat onderzoeken of het juridische stappen gaat ondernemen. Ostendorp: "Mijn inschatting is dat het wel moeilijk wordt, maar dit gaat nog wel een vervolg krijgen. We moeten het eerst even laten bezinken allemaal. Dit is inderdaad echt een soap."

Het is niet de eerste keer dat Sow in opspraak raakt bij een transfer. Bij RKC kwam hij niet opdagen bij een training, omdat hij een vertrek uit Waalwijk wilde forceren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl