Sparta pakt eerste overwinning van het seizoen tegen puntloos Go Ahead

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

Go Ahead Eagles en Sparta gingen in de Adelaarshorst op jacht naar hun eerste overwinning. Voor de Eagles duurt de ellende voort, Sparta pakte voor het eerst de drie punten. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 1-0 door een goal van Tobias Lauritsen.

De start was voor Go Ahead. Bobby Adekanye was al na een minuut dicht bij de 1-0, maar Sparta-keeper Nick Olij kon hem net stuiten. Aan de overkant moest doelman Jeffrey de Lange zich strekken bij een afstandsschot van Lauritsen.

Primeur Lauritsen

Even later was De Lange kansloos bij een rebound van Lauritsen van dichtbij. De Noorse spits was in de achttiende minuut alert toen Go Ahead de bal niet uit het strafschopgebied kreeg en een poging van Joshua Kitolano van de lijn werd gehaald. Lauritsen maakte zijn eerste eredivisiegoal.

Het moment waarop Lauritsen (links) Sparta op voorsprong zet

Na rust gooiden de Eagles er meer energie tegenaan en kwamen er kansjes via onder anderen Adekanye en Lidberg, maar het was te weinig om Sparta echt te verontrusten.

Domme rode kaart Fernandes

Bovendien gooide Rashaan Fernandes de glazen van de Eagles in door bij geruzie om een ingooi een kopstoot uit te delen aan Spartaan Shurandy Sambo. Fernandes werd met rood van het veld gestuurd.

Rashaan Fernandes met rood van het veld

Go Ahead moest met tien man verder en de beste kansen waren voor de bezoekers uit Rotterdam. Lauritsen liet echter na om met een tweede goal de score te vergroten en de wedstrijd te beslissen.

Een slotoffensief van de thuisploeg van coach René Hake leverde niets op. Hekkensluiter Go Ahead moest de vierde nederlaag van het seizoen slikken. En inclusief vorig seizoen is het al het negende verlies op rij.

Bekijk hieronder de reacties van Go Ahead-speler Rashaan Fernandes en trainers René Hake en Maurice Steijn.