NOS Nieuws

Twee piloten Air France geschorst vanwege vechtpartij aan boord

Twee piloten van Air France zijn voor een onbekende periode geschorst omdat ze hebben gevochten tijdens een vlucht. De Zwitserse krant La Tribune heeft een intern rapport daarover ingezien, Air France heeft het incident later bevestigd. Het ging om een korte vlucht van Genève naar Parijs, afgelopen juni.

Het tweetal kreeg een woordenwisseling kort na het opstijgen. Waarover de ruzie ging, is niet bekend. Volgens La Tribune heeft een van de piloten vervolgens een klap uitgedeeld, waarna de twee elkaar vastgrepen.

De kemphanen maakten zo veel geluid dat het hoorbaar was voor het cabinepersoneel. Een van hen ging naar de cockpit en kwam tussenbeide. Tot het einde van de vlucht bleef deze cabinemedewerker daar om de vrede te bewaren. Volgens Air France heeft de ruzie geen effect gehad op het verloop van de vlucht.

Vorige week bracht de Franse toezichthouder op de luchtvaart een rapport naar buiten waarin Air France wordt bekritiseerd op het overtreden van een aantal veiligheidsprocedures. Volgens de controleur ontbreekt het bij de luchtvaartmaatschappij aan een cultuur waarin veiligheidsmaatregelen streng worden nageleefd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl