PSV speelt chagrijn van zich af met dikke zege op Woudestein (1-6)

Bekijk de samenvatting van Excelsior - PSV

PSV heeft in de eredivisie het chagrijn van de uitschakeling in de Champions League van afgelopen woensdag enigszins van zich afgespeeld. De Eindhovenaren waren op Woudestein een klasse beter dan Excelsior: 1-6.

De ploeg van coach Ruud van Nistelrooij maakte voor rust al het verschil met de Rotterdammers dankzij de vroege openingstreffer van Joey Veerman en twee goals van Ibrahim Sangaré.

Xavi Simons (twee goals) en Cody Gakpo scoorden na rust. Het gemis van de geblesseerde Luuk de Jong werd daarmee niet voelbaar in Kralingen. De captain van PSV staat wekenlang buitenspel met een kuitblessure.

Veerman reageert sportief

Veerman stak na de nederlaag tegen Rangers zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken en liet zich ook ontvallen dat hij niet op zijn favoriete positie stond.

De Volendammer kreeg nodige kritiek voor zijn opmerkingen, maar reageerde sportief door PSV in Kralingen (op zijn gewenste 'nummer 8'-positie) met een karakteristiek geplaatst schot al na twee minuten op voorsprong te helpen.

Joey Veerman (tweede van links) wordt bejubeld na zijn snelle 0-1 voor PSV

PSV zette na de voorsprong aanvankelijk niet door. Sterker, in defensief opzicht beleefden de Eindhovenaren een déjà vu toen PSV in de twaalfde minuut door risicovol uitverdedigen bijna de gelijkmaker via Reda Kharchouch om de ogen kreeg. Doelman Walter Benítez voorkwam de 1-1.

Sangaré zorgde vervolgens na een moeizame periode van PSV voor verlichting door de 0-2 uit een corner strak binnen te koppen. De Ivoriaan deed er vlak voor rust nog een schepje bovenop door een fraaie voorzet van Gakpo via de grond binnen te schieten.

Excelsior wordt even overlopen

Na rust ging PSV stevig verder en werd Excelsior in het openingskwartier even overlopen. Dat leverde treffers op van Xavi Simons, die de hoek voor het uitkiezen had nadat PSV vroeg druk op de Excelsior-defensie had gezet.

Bekijk hieronder de reacties van Ruud van Nistelrooij en Xavi Simons:

Ook aanvoerder Gakpo pikte van dichtbij zijn doelpunt mee in wat voorlopig misschien wel zijn laatste officiële wedstrijd voor PSV kan zijn geweest. Manchester United is naar verluidt nog steeds geïnteresseerd in de aanvaller.

Siebe Horemans liet Excelsior toch nog één keer juichen door uit een corner binnen te koppen.

Het laatste woord kwam echter weer van PSV en wederom met een hoofdrol voor de van eigen helft vertrokken Xavi Simons. Het in vorm verkerende talent schoot de 1-6 veel gevoel in de hoek.

De ruime overwinning in Rotterdam liet de lach weer even terugkeren bij PSV en verzachtte de midweekse Europese dreun.