NOS Voetbal

Zonder aanvoerder De Jong moet PSV na mokerslag door: 'Was pijnlijk tot in botten'

Na een mentale mokerslag hervat PSV zondag ook nog eens zonder zijn aanvoerder Luuk de Jong de eredivisie. De aanvaller liep een kuitblessure op in het verloren duel met Rangers FC, op die gitzwarte avond voor de Eindhovenaren waarop Champions League werd misgelopen.

Die blessure was hét moment van die wedstrijd, blikte trainer Ruud van Nistelrooij nog een keer terug op woensdag. Voor hetzelfde geld had De Jong bij die kans wel de 1-0 gemaakt, raakte hij niet geblesseerd en zat PSV ineens in een zetel.

Van Nistelrooij zet de knop om bij PSV: 'Je had het over moed inspreken, toch?'

"Iedereen was klaar voor de Champions League...", merkte Van Nistelrooij. "Het was de avond waarop het zou moeten gaan gebeuren. De dreun is hard en de teleurstelling is groot. De dag erna is pijnlijk, tot in de botten aan toe."

Terug naar de orde van de dag. Zondag wacht Excelsior, dat net als PSV zijn eerste twee competitieduels won.

"Dat is topsport. Doorgaan, vallen en weer opstaan", aldus Van Nistelrooij, die zelf de knop weer heeft kunnen omzetten. "Ik heb zin in zondag, in de herstart van de competitie. En ik heb zin om de loting te bekijken."

De Jong vraagteken voor Oranje

PSV hoort vrijdagmiddag wie de tegenstanders worden in de Europa League, waarbij het de vraag is of De Jong tijdens de openingsronde op 8 september al voldoende hersteld is om weer in actie te komen. Ook voor de interlandperiode met Oranje (vanaf 22 september) lijkt de kopsterke spits een vraagteken.

Enkel vooruitkijken, naar nieuwe kansen en wellicht ook mooie Europese duels. Dat is wat PSV volgens Van Nistelrooij te doen staat. "Dat het fysiek en emotioneel pijn deed, dat is een feit. Dan spreek ik ook voor mezelf. Ik ben blij dat er zondag weer een nieuwe wedstrijd komt, na alles wat deze week gebeurd is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl