AFP
NOS Nieuws

Noodweer blijft Pakistan teisteren, 33 miljoen inwoners getroffen

In Pakistan is de noodtoestand uitgeroepen in verband met de zware regenval en daaropvolgende overstromingen die het land al maanden teisteren. Premier Sharif spreekt van "een menselijke tragedie".

Volgens Sharif zijn 33 miljoen mensen getroffen door de overstromingen, zo'n 15 procent van de bevolking. Sinds juni zijn er al meer dan 900 mensen om het leven gekomen. Daarnaast zijn zo'n 170.000 huizen beschadigd door de overstromingen en zijn wegen en bruggen weggevaagd.

Volgens de klimaatminister gaat Pakistan op dit moment door de achtste moessoncyclus van het jaar, terwijl er normaal gesproken maar drie of vier zijn.

Premier Sharif vergelijkt de overstromingen met die van 2010, waarbij 1700 mensen om het leven kwamen:

De Verenigde Naties maakten gisteren bekend een noodpakket van 3 miljoen euro ter beschikking te stellen. Dat geld moet met name besteed worden aan voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen in de door overstromingen getroffen gebieden.

Een maand geleden werd al duidelijk dat het Pakistaanse leger in de getroffen gebieden tenten heeft opgezet voor medische hulpverlening en het tegengaan van de verspreiding van cholera. Die ziekte wordt vooral overgedragen in het moessonseizoen, als mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl