ProShots
NOS Wielrennen

Van der Poel is terug en wil als kopman naar WK wielrennen in Australië

Mathieu van der Poel wil als kopman van de Nederlandse selectie naar het WK wielrennen op de weg in Australië. "Ik wil als leider van de ploeg naar het WK en wil nu de vorm geleidelijk opbouwen naar Wollongong", liet de 27-jarige renner van Alpecin-Deceuninck woensdag voor de start van de Druivenkoers weten.

De Belgische koers, zijn eerste serieuze wedstrijd in veertig dagen, sloot hij af als 35ste, op 50 seconden van winnaar Matis Louvel .

Van der Poel verliet de Tour de France in de elfde etappe omdat de vorm ontbrak. Sindsdien startte hij alleen nog in enkele criteriums. "Mijn mindere presteren in de Tour is een gevolg van meerdere factoren", herhaalde hij vandaag. "Ik was moe na de Giro d'Italia. Daarna heb ik een hoogtestage in Livigno gedaan die misschien iets te veel gevraagd was."

AFP
Van der Poel in etappe 11 van de Tour de France, vlak voor hij er de brui aan gaf.

Hij deed veel aan fitness en trainde de afgelopen weken naar eigen zeggen niet heel veel op de fiets. "Het idee is om nu langzaam naar topvorm te werken voor het WK. We zullen de zaken van week tot week evalueren met het oog op die wedstrijd."

Of Van der Poel de enige kopman wordt is nog niet zeker. Sptinter Fabio Jakobsen gaf eerder deze week aan dat hij toch overweegt mee te doen aan de wegrace om de WK-titel, ook al lijkt het parcours op het oog te zwaar voor pure sprinters .

Op 25 september is in Wollongong de wegrace waar de regenboogtrui te verdienen is. Van der Poel was er drie jaar geleden dichtbij, maar werd in het Britse Yorkshire geveld door een inzinking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl