Erik ten Hag
NOS Voetbal

Dappere Ten Hag nu ineens gevierde man: 'Beloond met optreden dat crisis verdreef'

Van de slechtste vertoning in vijftig jaar naar een ongekende prestatie die het begin van een nieuw tijdperk bij Manchester United inluidt. Het sentiment rond manager Erik ten Hag is na negentig strijdvaardige minuten tegen Liverpool volledig gekanteld.

"Ik kan niet geloven wat ik zojuist heb gezien", analyseerde oud-speler Gary Neville, die de afgelopen weken geregeld zijn bezorgdheid uitte over de moeilijke situatie waarin Ten Hag bij United terecht was gekomen. Maar ineens bruiste het verguisde team van de energie. "Ik ben absoluut verbijsterd."

Gary Lineker pleitte zelfs al grappend voor een nieuw contract voor de Nederlander.

Ten Hag wijzigde zijn opstelling op meerdere plaatsen, waardoor aanvoerder Harry Maguire en superster Cristiano Ronaldo op de bank belandden. Tyrell Malacia debuteerde in de basis en de vorige week nog als 'te klein' bestempelde Lisandro Martínez werd door de Daily Mail nu zelfs de beste van het veld genoemd.

De BBC prees het lef dat Ten Hag toonde. "En dat werd beloond met een optreden dat de crisissfeer rond Manchester United verdreef."

Ronaldo zorgde in zijn rol als reserve voorafgaand aan het duel nog wel voor ophef, door analist Jamie Carragher na al zijn kritieken straal voorbij te lopen en collega's Neville en Roy Keane wel hartelijk te groeten.

Aankomende zaterdag speelt Manchester United uit tegen Southampton

"We hebben een ploeg en dan hebben we een manier van spelen. Een stijl, maar ook een speelplan. Het kan best zo zijn dat ik zaterdag weer voor andere spelers kies", aldus Ten Hag over zijn keuze om de Portugees nu te passeren. "Ik denk nog steeds dat Ronaldo goed bij onze speelstijl past."

Ronaldo de grote verliezer

"In zijn hele carrière heeft hij onder verschillende trainers in verschillende systemen gespeeld én gepresteerd, dus waarom zou dat niet bij mijn stijl kunnen?", vervolgt Ten Hag, die de leeftijd van Ronaldo (37) niet als een probleem ziet. "Als je oud bent en je levert nog steeds prestaties, ben je in mijn ogen nog goed genoeg."

Ronaldo zou nog steeds een vertrekwens hebben, maar een week voor het sluiten van de transfermarkt lijkt zich nog geen club te hebben gemeld die aan zijn eisen kan voldoen. The Sun betitelt de Portugees als grote verliezer van de avond en rakelt niet geheel toevallig ook een oude zaak op.

Cristiano Ronaldo kwijnt weg op de bank

De krant laat de moeder van een autistisch jongetje uitgebreid aan het woord, bij wie Ronaldo in april de telefoon uit zijn hand sloeg na een nederlaag. De zaak werd afgedaan met een voorwaardelijke sanctie, maar de moeder wil nu juridische stappen ondernemen.

De overwinning op Liverpool werd door dezelfde krant afgedaan als 'Een kleine stap voor Ten Hag, maar een grote sprong voor Manchester United'. "Als United zo speelt tegen Liverpool, samen met Manchester City grootmacht in het Engelse voetbal, dan zit er nog meer in het vat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl