ProShots
NOS Voetbal

Voetbalnomade Wotte duikt na Qatar en Abu Dhabi op als jeugdtrainer in Syrië

Het toch al veelzijdige cv van Mark Wotte kent een nieuw avontuurlijk hoofdstuk. De 61-jarige Nederlander is in dienst getreden van de Syrische voetbalbond, waar hij technisch directeur wordt van de jeugdopleiding. Daarnaast wil hij proberen met het onder 23-team zich via de Azië Cup te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Wotte, in een ver verleden verdediger bij Feyenoord, FC Den Haag en SVV, coachte in Nederlands clubs als FC Utrecht, ADO Den Haag, FC Den Bosch, RKC en Willem II. De laatste vijftien jaar is hij vooral buiten de landsgrenzen actief.

Marokko, Egypte, Qatar, Abu Dhabi, Saudi-Arabië; Wotte was overal. "Ik werk graag in het Midden-Oosten. Ik ben dan ook erg blij met de kans van de Syrische voetbalfederatie. Ik weet dat het land bezig is om te bouwen aan een betere toekomst en voetbal is onderdeel van de cultuur hier", zei Wotte bij zijn presentatie.

In Syrië is het al jaren onrustig. Wat begon met een volksopstand resulteerde in een slepende burgeroorlog met honderdduizenden doden. Nog altijd is Syrië een land in puin met inwoners levend in angst.

Desondanks heeft Wotte besloten zich voor meerdere jaren te verbinden aan de Syrische bond. Naar eigen zeggen zijn de omstandigheden in Syrië rustig en kan er prima gewerkt worden. Desondanks worden de wedstrijden wel in het buitenland gespeeld.

'Mark Wotte, geen Harry Potter'

"Ik werd meteen enthousiast van deze kans", klonk het uit de mond van de coach, die eventuele verwachtingen wil temperen. "Ik ben Mark Wotte, niet Harry Potter. Ik heb geen toverstaf die de toekomst in een flits kan veranderen. Het wordt een project van de lange termijn."

Ook de Nederlander Wilco van Buuren, oud-middenvelder bij Ajax en PEC Zwolle, gaat aan de slag met de jeugd van de Syrische bond. Beiden tekenen voor een jaar met een optie voor 3 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl