NOS Nieuws

Wekdienst 22/8: Stikstofbemiddelaar spreekt overheidsinstanties • House of the Dragon in première

Goedemorgen! Meerdere overheidsinstanties praten met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, en scholieren in het midden van het land beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Eerst het weer: zon en wolken wisselen elkaar af. Bij weinig wind wordt het 23 tot lokaal 28 graden.

Weer 22 augustus

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Unie van Waterschappen, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en gedeputeerden van meerdere provincies schuiven vandaag aan tafel bij stikstofbemiddelaar Johan Remkes. De partijen praten daar over het aanpakken van de stikstofcrisis.
  • De nieuwe serie House of the Dragon gaat in première op HBO Max. Er is lang gewacht op het vervolg van de succesvolle serie Game of Thrones. De nieuwe reeks gaat over de familie Targaryen, zo'n 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.
  • Honderdduizenden kinderen moeten weer naar school na zes weken vakantie. In de regio Midden-Nederland, waar Zuid-Holland en delen van Gelderland, Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant onder vallen, beginnen leerlingen van basisscholen en middelbaar onderwijs aan het nieuwe schooljaar.

Wat heb je gemist?

De Pakistaanse politie is een onderzoek begonnen naar oud-premier Khan, die in april werd afgezet. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de politie en de rechterlijke macht heeft bedreigd in een toespraak, zaterdag, waarin hij zich fel uitsprak tegen de arrestatie van een van zijn assistenten. Die werd deze maand opgepakt vanwege commentaar op het leger op televisie. Volgens The New York Times is Khan aangeklaagd vanwege het schenden van een anti-terreurwet.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zeker tien gloednieuwe auto's bij een Mercedesdealer in Groningen stonden gisterochtend ineens op bakstenen in plaats van op wielen. Dieven bleken alle velgen met banden te hebben gestolen, vermoedelijk de nacht ervoor.

De straatstenen waarop de auto's staan, komen waarschijnlijk van de parkeerplaats van de dealer zelf, meldde RTV Noord. De dorpels onder de portieren zijn beschadigd.

Velgendieven slaan toe en beschadigen dure auto's bij dealer

Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl