Het vliegtuig op Eindhoven Airport
NOS Nieuws

Vliegtuig maakt noodstop op Eindhoven Airport na botsing met vogel

Op Eindhoven Airport heeft een toestel van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air zijn start afgebroken na een botsing met een vogel. Het toestel moest een noodstop maken, waardoor de remmen oververhit raakten. De Airbus A320 kon vervolgens niet verder.

Het vliegtuig, met 178 passagiers aan boord, had als bestemming de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Na het incident zijn de inzittenden van boord gehaald en opgevangen in de terminal van Eindhoven Airport, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

De brandweer heeft het vliegtuig gecontroleerd en er was geen sprake van brand. Onduidelijk is of de mensen vanavond nog naar Boedapest kunnen gaan.

Een vliegtuig van Transavia uit Valencia kon vanwege het incident niet in Eindhoven landen. Dat toestel is uitgeweken naar Rotterdam The Hague Airport. De passagiers worden per bus overgebracht naar Eindhoven. De Boeing 737 van Transavia komt vanavond wel alsnog naar Eindhoven, omdat het toestel morgen weer nodig is voor vluchten vanuit die stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl