NOS Wielrennen

Sprinter Bennett wint in Breda ook derde en laatste Vuelta-etappe door Nederland

Bennett boekt in de massasprint in Breda tweede ritzege in Vuelta

Sam Bennett heeft ook de derde etappe van de Vuelta a España die door Nederland ging, gewonnen. De Ierse renner van Bora was de beste in de sprint na een rit met start en finish in Breda.

Bennett was net als in de tweede etappe de Deen Mads Pedersen (Trek) net te snel af. De Brit Daniel McLay (Arkea) sprintte zaterdag naar de zesde plaats en eindigde zondag in Breda als derde.

Affini 'krijgt' rode trui van Teunissen

De leiderstrui kwam voor het eerst in het bezit van een niet-Nederlandse renner, maar bleef wel om de schouders van iemand van Jumbo-Visma. De Italiaan Edoardo Affini nam de rode trui over van Mike Teunissen. Dit bleek een afspraak binnen de Nederlandse wielerploeg, zo vertelde Teunissen na de etappe.

Teunissen: 'Hadden het plan dat Affini de rode trui mocht overnemen'

Jumbo-Visma kwam vrijdag na de winst van de ploegentijdrit in het bezit van het rood. Omdat elke renner dezelfde tijd achter zijn naam heeft, ook achter de komma, kon de ploeg daardoor de leider in het klassement beïnvloeden door de desbetreffende renner voor zijn teamgenoten te laten finishen.

"Het plan was wel, als alles goed ging, dat Edo als hoogste mocht eindigen en de trui mocht overnemen", zo vertelde Teunissen, die zaterdag na de tweede etappe de leiding van ploeggenoot Robert Gesink had overgenomen.

Van den Berg behoudt bergtrui

Julius van den Berg mag de Ronde van Spanje dinsdag voortzetten in de bergtrui. De Nederlander van EF Education-EasyPost pakte in de derde etappe een puntje op de Rijzendeweg in Woensdrecht, trainingsgebied voor de in Roosendaal woonachtige renner.

Bekijk de reacties van Danny van Poppel, die opnieuw belangrijk was voor ritwinnaar Sam Bennett, bergtruidrager Julius van den Berg, Wilco Kelderman en Thymen Arensman.

In de rit (193,2 kilometer) was Van den Berg een van de zeven vluchters die na 4 kilometer op avontuur ging. Van den Berg werd op de enige helling geklopt door Thomas De Gendt, maar behield dus de bolletjestrui.

De Belg Tim Merlier van Alpecin zag zijn kansen verdampen in de sprint toen kort voor de finish zijn voet uit het pedaal schoot. Een val in het begin van de rit maakte een eind aan Michael Woods' klassementsambities. De Canadees moest de strijd staken met een hersenschudding en schaafwonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl