NOS Sport

Ben Saddik overtuigt op Glory-event en slaat Adegbuyi razendsnel neer

Ben Saddik al snel klaar met Adegbuyi

Kickbokser Jamal Ben Saddik heeft de partij tegen Benjamin Adegbuyi gewonnen. De wedstrijd vormde het hoofdgevecht van Glory 81 in het Duitse Düsseldorf.

De Belgische Marokkaan Ben Saddik sloeg Adegbuyi in de eerste ronde knock-out. De 37-jarige Roemeen is de vaste trainingspartner van wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven. Twee jaar geleden beleefde Adegbuyi het hoogtepunt van zijn carrière door Badr Hari knock-out te slaan.

Tegen Ben Saddik had Adegbuyi geen schijn van kans. De Roemeen stond vanaf het eerste moment onder zware druk en werd al snel de hoek ingedreven. En daar kwam hij niet meer uit: Ben Saddik deelde in hoog tempo meerdere snoeiharde stoten uit, waarna Adegbuyi knock-out ging.

Het is de tweede keer dat de 31-jarige Ben Saddik weet te winnen van Adegbuyi. In 2018 won hij op memorabele wijze een achtmanstoernooi door de Roemeen in de finale te kloppen. Ben Saddik vocht toen met een gebroken rechterhand en sloeg Adegbuyi met links knock-out.

Eerder op de avond was er nog een wereldtitelgevecht in het middelgewicht tussen de Surinaamse titelverdediger Donovan Wisse en de Portugese uitdager Juri De Sousa. De winst ging naar Wisse.

Eerste gevecht sinds oktober 2021

Voor Ben Saddik was het zijn eerste optreden sinds zijn nederlaag in een bloederig gevecht met wereldkampioen Rico Verhoeven, vorig jaar oktober in Gelredome. De 31-jarige Antwerpenaar zou eigenlijk in maart in Hasselt in actie komen, maar dat gevecht ging niet door wegens rellen op de tribune.

De gevechten van zaterdag in Düsseldorf vormden pas het eerste evenement van Glory mét publiek sinds die rellen. De kickboksorganisatie kondigde een reeks veiligheidsmaatregelen aan die ongeregeldheden moeten voorkomen. Zo staan alle kaarten tegenwoordig op naam, wordt er geen alcohol verkocht en is er een verbod op het dragen van voetbalshirts en ontblote bovenlichamen voor toeschouwers.

AFP
In Hasselt braken rellen uit tussen Poolse fans en supporters van Badr Hari

Ook op persoonlijk vlak kende Ben Saddik een turbulente tijd. In Antwerpen werden enkele aanslagen gepleegd op adressen die aan zijn familie gelinkt werden. De kickbokser ontkende overigens dat hij of zijn familie het doelwit zouden zijn.

Na zijn zege op Adegbuyi komt Ben Saddik vermoedelijk snel weer in actie. De zwaargewicht krijgt van Glory de kans om op 8 oktober in de Gelredome tegen Antonio Plazibat te vechten. Die Kroaat is na wereldkampioen Verhoeven momenteel de hoogstgeplaatste zwaargewicht op de ranking van Glory.

Het gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem wordt het hoofdgevecht op het komende evenement in de Gelredome. Zowel de winnaar van die partij als de winnaar van Plazibat-Ben Saddik maakt kans om de volgende tegenstander van Verhoeven te worden in een titelgevecht, dat in het voorjaar van 2023 moet plaatsvinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl