Vreugde-explosie na de 2-3 van Burke

Borussia Dortmund verspeelt op onwaarschijnlijke wijze zege op Werder Bremen

Borussia Dortmund heeft het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. In eigen huis stond Dortmund in de 89ste minuut met 2-0 voor, om zes minuten later met een 2-3 nederlaag van het veld te lopen.

Dortmund, dat dit seizoen al met moeite had afgerekend met Bayer Leverkusen (1-0) en SC Freiburg (3-1), had het ook tegen Bremen niet makkelijk, maar leidde bij rust door een goal van Julian Brandt.

Donyell Malen is geblesseerd en zat niet bij de selectie. Veteraan Anthony Modeste stond als vervanger van oud-Ajacied Sébastien Haller in de punt van de aanval. Haller is gediagnostiseerd met teelbalkanker en voorlopig afwezig.

Wonderlijke ontknoping

Lang stond de thuisploeg dus op voorsprong, maar het was Werder dat tot dan toe de meeste kansen had gekregen. Die trend zette zich na rust door, maar toen Raphaël Guerreiro de 2-0 scoorde, leek de wedstrijd beslist.

Het pakte dus totaal anders uit. Een minuut voor tijd schoot Lee Buchanan de bal met een dropkick in de bovenhoek en daarna stortte Dortmund volledig in.

In de 94ste minuut knikte invaller Niklas Schmidt de gelijkmaker binnen. Een minuut later verloor het beduusde Dortmund de bal op het middenveld en voltooide spits Oliver Burke Werders onwaarschijnlijke comeback. Nooit eerder scoorde een Bundesliga-team zó laat drie keer.

Ook Dortmunds streekgenoot en aartsrivaal Schalke 04 kwam zaterdag in actie. Op bezoek bij Wolfsburg bleven de Gelsenkirchers steken op 0-0. Bayern München speelt zondag uit tegen VFB Bochum.

Sheraldo Becker was belangrijk voor Union Berlin. De 27-jarige aanvaller verzorgde tegen RB Leipzig een assist en maakte een doelpunt. Zijn ploeg won uiteindelijk met 2-1.