Twee van de doden kwamen onder bomen die omvielen
NOS Nieuws

Vijf doden door noodweer op Corsica

Door noodweer op het Franse eiland Corsica zijn daar zeker vijf mensen om het leven gekomen. Twee van hen, onder wie een 13-jarig meisje op een camping, werden geraakt door omvallende bomen. Een oudere vrouw overleed toen het dak van een strandtent op haar auto waaide.

Naast de dodelijke slachtoffers raakten er zeker twaalf mensen gewond door het noodweer. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, melden lokale autoriteiten aan persbureau AP.

Het eiland in de Middellandse Zee, dat een populaire vakantiebestemming is, werd vanmorgen getroffen door hevige onweersbuiten. Windsnelheden liepen op tot ruim 220 kilometer per uur, zegt het Franse weerinstituut Meteo France. Door het noodweer zitten volgens het lokale energiebedrijf 45.000 mensen zonder elektriciteit.

Beelden van de ravage:

Ravage op Corsica na hevige onweersbuien met zware windstoten

Ook schepen in de buurt van het eiland kwamen in de problemen door de harde wind. Er zijn meerdere reddingsoperaties uitgevoerd om alle beschadigde en gestrande vaartuigen te helpen. Verder raakten wegen onbegaanbaar en liepen sommige huizen vol water.

Op beelden is te zien hoe het noodweer over het eiland raast:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl