Een ondergelopen straat in Hardenberg na een hoosbui
NOS NieuwsAangepast

Na hitte en droogte nu wateroverlast in delen Nederland

Verschillende plekken in het noorden en oosten van Nederland hebben te maken gekregen met wateroverlast als gevolg van de regenbuien die woensdag over het land trokken.

Zo heeft een hoosbui in het Overijsselse Hardenberg tot wateroverlast geleid. RTV Oost schrijft dat in één van de ondergelopen straten het water ook enkele woningen binnenliep. In het dorp Bergentheim viel binnen een half uur zo'n 19 millimeter regen. De brandweer heeft er enkele straten moeten afzetten vanwege de wateroverlast.

Op meerdere plekken in het land stonden straten vol water, zoals hier in Hardenberg en Beilen:

Wateroverlast in grote delen Noord- en Oost-Nederland

Ook in het Drentse Noordscheschut zette een korte hoosbui een een aantal straten blank, meldt RTV Drenthe. Daarbij staan in de dorpen Beilen en Elim enkele straten onder water.

Omroep Gelderland schrijft dat de regen vooral in het westen en noorden van de provincie tot overlast leidde. In Elburg sloeg de bliksem in een woning. Hierbij spatte een schoorsteen uit elkaar, maar er raakte niemand gewond. In Doornspijk kwamen huizen deels onder water te staan en ook een golfclub in Arnhem stond vanwege de regen korte tijd blank.

Bij de meldkamer Noord-Nederland komen volgens de Groningse brandweer veel meldingen binnen van wateroverlast. De brandweer roept mensen daarom op om alleen bij levensbedreigende situaties 112 te bellen, meldt RTV Noord.

Code geel

Vanwege onweersbuien gaf het KNMI voor het noord, oosten en het midden van het land code geel af. Die code gold in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Gelderland, Utrecht en Overijssel. Volgens het KNMI was hierbij lokaal hagel mogelijk en kon zeer lokaal neerslag ook tot overlast leiden.

De code is inmiddels weer ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl