LeBron James
NOS Sport

Opluchting in Los Angeles: James verlengt bij Lakers voor 95 miljoen euro

Het paars-gele deel van Los Angeles haalt opgelucht adem: de 37-jarige LeBron James verlengt zijn contract bij Los Angeles Lakers met twee seizoenen. Volgens ESPN heeft de basketballer overeenstemming bereikt over een verbintenis tot en met 2025. De Lakers bevestigen het nog niet.

Dat de superster nog twee seizoenen het shirt van de Lakers draagt, is geruststellend nieuws voor de fans. Na een voor het topteam dramatisch verlopen seizoen, waarin het geformeerde 'superteam' met Anthony Davis en Russell Westbrook faalde door de play-offs niet te bereiken, was er angst dat hun nummer 6 Los Angeles zou verlaten.

Lebron James

Maar 'King James' blijft. De Lakers trekken wel flink de portemonnee. James krijgt een 'maximaal contract', waarin hij in twee jaar omgerekend zo'n 95 miljoen euro aan salaris verdient. Daarmee komen de totale salarisinkomsten van de in Akron, Ohio geboren forward straks op 522 miljoen euro in 21 seizoenen basketballen in de Amerikaanse profcompetitie. Geen basketballer verdiende ooit meer.

Vorig jaar werd LeBron James volgens Forbes al de eerste basketballer ooit die één miljard dollar binnen harkte aan salaris en sponsordeals.

James speelt sinds 2018 bij de Lakers, nadat hij NBA-kampioen was geworden met Miami Heat (in 2012 en 2013) en Cleveland Cavaliers (2016). In 2020 pakte hij - toen de playoffs vanwege de coronacrisis in 'the bubble' in Disneyland Florida werden gespeeld - ook met de Lakers een kampioenschapsring.

Wachten op Bronny James

Menig basketballer houdt ermee op als hij 37 jaar oud is. Niet James. De hoofdrolspeler in de nieuwste Space Jam-film zei begin dit jaar dat hij op een dag met zijn oudste zoon Bronny James in de NBA wil spelen.

Bronny James (l) met zijn vader LeBron

De 17-jarige Bronny moet nog een overstap maken naar het universiteitsbasketbal en komt dan in theorie in 2024 in aanmerking voor de NBA-draft, het jaarlijkse evenement waarin NBA-teams beurtelings jonge spelers kiezen uit een poel talenten die doorstromen vanuit het collegebasketbal.

In 2024 gaat het laatste jaar van het nieuwe contract van vader LeBron bij de Lakers in. Dan is het mogelijk dat vader en zoon samen of tegen elkaar in de NBA spelen.

Momenteel is het zomerstop in de NBA. Het nieuwe seizoen begint op 18 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl