EPA
NOS Nieuws

Passagiers in paniek ontsnapt uit trein omringd door vlammen in Spanje

Zeker tien mensen zijn gewond geraakt toen hun trein in Noordoost-Spanje in een bosbrand terechtkwam. De machinist stopte de trein, die op weg was naar de stad Zaragoza, en vroeg de 48 passagiers om binnen te blijven. In paniek probeerden sommigen toch uit de wagons te ontsnappen, waarbij ze ernstige brandwonden opliepen.

De machinist wilde rechtsomkeert maken en terugrijden naar het vorige station. Sommige passagiers hadden echter al ramen opengebroken en waren uit de trein gesprongen.

Deze persoon deelde beelden vanuit de trein op Twitter:

Toen ze zagen dat ze omringd waren door vlammen, stapten een deel van hen weer terug in de trein. Zij werden samen met de binnengebleven passagiers door de machinist in de achterste wagon teruggereden naar het dichtstbijzijnde station in de stad Caudiel. De anderen liepen zelf terug.

Op deze beelden is te zien hoe dicht het vuur bij het spoor is en hoe passagiers over de rails lopen:

Passagiers raken gewond bij ontsnappen uit trein omringd door vuur

In Caudiel zijn de passagiers opgevangen door hulpdiensten voor de verzorging van hun brandwonden. Volgens de Spaanse krant El Mundo moesten drie passagiers naar het ziekenhuis, van wie er één met een traumahelikopter werd vervoerd.

Twee grote bosbranden

In het oosten van Spanje woeden momenteel twee grote bosbranden. Door wind en de droogte is het vuur moeilijk te bestrijden. Tot nu toe zijn drie brandweerlieden gewond geraakt bij het blussen. Duizend mensen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De president van de regio Valencia zegt dat door het vuur in de buurt van Vall d'Ebo al 11.500 hectare aan natuurgebied is verwoest. Bij Bejís is 4000 hectare in vlammen opgegaan.

Volgens het European Forest Fire Information System is in heel Spanje dit jaar al 275.000 hectare aan natuur verbrand. Dat is meer dan vier keer zoveel als het jaarlijks gemiddelde sinds de metingen in 2006 begonnen, namelijk 67.000 hectare.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl