Heel even denkt Wijnaldum te scoren bij debuut voor winnend AS Roma

Georginio Wijnaldum heeft als invaller zijn debuut gemaakt voor AS Roma. De middenvelder deed een klein kwartier mee bij de 0-1 zege op Salernitana in de eerste speelronde van de Serie A.

Heel even dacht Wijnaldum direct te scoren bij zijn debuut, toen hij de bal na een breedtepass van Paulo Dybala in het lege doel tikte. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel van de aangever.

Wijnaldum scoort voor AS Roma, maar de treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel

Wijnaldum vertrok deze zomer op huurbasis naar Italië in een zoektocht naar meer speeltijd. Doordat hij bij Paris Saint-Germain weinig aan spelen toekwam, werd de vice-aanvoerder van Oranje eind vorig seizoen zelfs buiten de selectie van het Nederlands elftal gehouden.

Karsdorp en Vilhena

Wijnaldum was niet de enige oud-Feyenoorder op het veld. Bij Roma speelde Rick Karsdorp de hele wedstrijd als rechtsback en hij schoot in de blessuretijd nog rakelings voorlangs. Bij Salernitana had debutant Tonny Vilhena een basisplaats op het middenveld

De winnaar van de Conference League kwam na een half uur op voorsprong via een schuiver van Bryan Cristante. In het vervolg spijkerde Roma-trainer José Mourinho met succes zijn achterhoede dicht. Ook de 39-jarige invaller Franck Ribéry kon de nederlaag van Salernitana niet voorkomen.

De stand in de Serie A per 14 augustus

Eerder op de dag boekte Fiorentina een late thuiszege op Cremonese: 3-2. De ploeg uit Florence is donderdag gastheer voor FC Twente in de play-offs van de Conference League.

Fiorentina gaf een 2-1 voorsprong weg, hoewel Cremonese met tien man speelde na rood voor middenvelder Gonzalo Escalante. In de vijfde minuut van de blessuretijd bezorgde invaller Rolando Mandragora de ploeg van trainer Vincenzo Italiano toch nog de overwinning.

Bij Cremonese maakte voormalig Feyenoorder Cyriel Dessers zijn debuut. De spits speelde 90 minuten mee, maar scoorde niet.

Fiorentina viert de late zege op Cremonese

Bologna ging met basisspeler Jerdy Schouten en invaller Denso Kasius met 2-1 onderuit tegen Lazio, ondanks een rode kaart van doelman Luis Maximiano in de zesde minuut. Ook Bologna haalde het einde van de eerste helft niet met elf man: Adama Soumaoro kreeg twee maal geel.

Sam Lammers ging bij zijn debuut voor Empoli met 1-0 onderuit bij Spezia. Een andere oud-PSV'er, Jeroen Zoet, bleef bij Spezia op de bank.