NOS Voetbal

AS Roma verlost Wijnaldum van uitzichtloze situatie bij PSG

Wijnaldum gepresenteerd bij AS Roma: 'Ik wil voetbal weer leuk gaan vinden'

In de jacht op meer speelminuten verlost AS Roma Georginio Wijnaldum van zijn uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain. De Italiaanse club huurt Wijnaldum voor een seizoen en heeft daarna de optie om hem definitief over te nemen.

Na vijf seizoenen gespeeld te hebben voor Liverpool maakte Wijnaldum vorig jaar zomer transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain. De 31-jarige middenvelder kende echter een moeizaam debuutseizoen in Parijs. In het sterrenensemble was hij geregeld bankzitter.

Trainingskamp

Bij de start van het lopende seizoen besloot nieuwe trainer Christophe Galtier van PSG de 31-jarige Wijnaldum niet mee te nemen op trainingskamp naar Japan. Daarmee werd pijnlijk duidelijk dat de middenvelder niet in de plannen voorkomt bij de Franse topclub.

Wijnaldum heeft nog een contract tot medio 2024 bij Paris Saint-Germain.

Vanwege het geringe aantal speelminuten bij PSG besloot bondscoach Louis van Gaal reserveaanvoerder Wijnaldum niet op te roepen voor de laatste vier interlands. Eerder moest Wijnaldum al op de bank plaatsnemen bij het Nederlands elftal. Met het oog op het aanstaande WK is het voor de 86-voudig international van belang meer aan spelen toe te komen.

Winnaar Conference League

Bij AS Roma treft Wijnaldum onder anderen trainer José Mourinho en landgenoot Rick Karsdorp. De Italiaanse club eindigde vorig seizoen als zesde in de Serie A en won de Conference League door in de finale Feyenoord te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl