Prima Europese generale voor FC Twente, dat Zerrouki geblesseerd uit ziet vallen

Bekijk de samenvatting van FC Twente-Fortuna Sittard

Vier dagen voordat Fiorentina wacht in de laatste voorronde van de Conference League, heeft FC Twente een prima generale repetitie afgewerkt. De ploeg van coach Ron Jans kwam in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard geen moment in problemen: 3-0.

Slechts één - niet onbelangrijk - punt van zorg hield de thuisploeg over aan het duel met de Limburgers: Ramiz Zerrouki, die een knietje in zijn onderrug had gekregen, moest zich halverwege de tweede helft geblesseerd laten vervangen. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade bij de middenvelder is.

Twente meteen dominant

Dat veel Tukkers vermoedelijk al bezig zijn met de grote wedstrijd van komende donderdag, wanneer Twente op bezoek gaat in Florence, was zondag op het veld niet terug te zien. Twente was vanaf het begin dominant en kwam na ruim twintig minuten op voorsprong via Ricky van Wolfswinkel.

Na een prima loopactie en een goede pass van Gijs Smal dook Van Wolfswinkel op voor Fortuna-doelman Yanick van Osch, die hij met een harde knal in het dak van het doel kansloos liet (1-0).

Ook Yilmaz, die na de rust binnen de lijnen kwam, kon de nederlaag van Fortuna niet voorkomen

Vorig seizoen was Fortuna de enige club die erin slaagde om FC Twente zowel uit als thuis te verslaan. Dit keer stichtte de ploeg van Sjors Ultee, die net als vorige week tegen Ajax geen basisplaats had ingeruimd voor topaanwinst Burak Yilmaz, nauwelijks gevaar.

Vlak voor rust werd de voorsprong van Twente verdubbeld door Joshua Brenet. De rechtsback zette de aanval zelf op, combineerde met ploeggenoot Virgil Misidjan en tekende daarna voor zijn vierde treffer in het shirt van de Enschedese club (2-0).

Bekijk hieronder de reacties van uitblinker Virgil Misidjan, FC Twente-coach Ron Jans en Fortuna-trainer Sjors Ultee.

Ook in de tweede helft, toen Yilmaz inmiddels binnen de lijnen stond, had Twente het betere van het spel. Het leverde meteen na de pauze bijna een derde goal op, ware het niet dat Fortuna-verdediger Dimitrios Siovas een persoonlijke fout net op tijd herstelde.

Niet veel later was het wel raak. Na zijn eerdere assist was Misidjan nu zelf trefzeker. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied, nam even de tijd om de situatie in te schatten en verschalkte Van Osch vervolgens met een heerlijke krul in de verre hoek (3-0).